POMOCY grzechotanie podczas jazdy :(

2000-2006 | silnik: S54
dzako

POMOCY grzechotanie podczas jazdy :(

Post autor: dzako » śr lip 28, 2010 19:30

Witam jestem pierwszy raz na forum i to mój pierwszy post. Postaram sie opisać mój problem tak dokładnie jak tylko moge.A więc bmw m3 e46 ciesze się jazdą od ok 2lat wymieniam płyny regularnie i ogólnie bardzo dbam o to auto. Ostatnio zauważyłem dziwne grzechotanie podczas jazdy ten obiaw mnie zaniepokoił na początku myślałem że coś wpadło do wydechu bo tak brzęczało przy dodawaniu gazu dodam że na postoju na luzie dodając gaz nic nie było słychać....na drugi dzień jezdziłem tym autem i starałem się usłyszeć skąd te grzechotanie dochodzi stwierdziłem że raczej od spodu albo z przodu ciężko to określić.Jak tak jezdziłem to ten dzwięk był coraz głośniejszy aż doszło do tego że go słychać bardzo głośno takie grzechotanie i teraz jest dziwna praca silnika coś tam huczy od strony sprzegła jestem przerażony auto sie trzęsie co sie mogło posypać?? POMOCY CHŁOPAKI :cry: Dodam że te chrupotanie słychać było na początku w trakcie jazdy na zapietym kazdym biegu jak dodawało się gazu bo jak był na biegu bez gazu to cisza potem jak auto stało to jak dodawałem gazu to takie lekkie odgłosy dobiegają ale bardzo głośno to słychać w trakcie jazdy
Ostatnio zmieniony śr lip 28, 2010 19:35 przez dzako, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
robert///m3
Kontakt:

Re: POMOCY grzechotanie podczas jazdy :(

Post autor: robert///m3 » śr lip 28, 2010 19:33

prawdopodobnie koło dwumasowe :roll:
prawdziwa BMK-a to M-ka

dzako

Post autor: dzako » śr lip 28, 2010 19:36

jakie koszta :cry:

Awatar użytkownika
robert///m3
Kontakt:

Post autor: robert///m3 » śr lip 28, 2010 19:39

nie wiem raczej serwis zapytaj ok 5 tyś komplet
prawdziwa BMK-a to M-ka

Paffcio
Kontakt:

Post autor: Paffcio » pt lip 30, 2010 11:39

tu masz za 1500zl
http://allegro.pl/item1140335246_kolo_d ... mw_z4.html

Mi grzechotalo przy gaszeniu i tez wymienialem kolo dwumasowe, ale przy okazji od razu sprzeglo i docisk. Ale niestety to nie pomoglo (skrzynia)
Za wszystko zaplacilem jakies 2700-2800zl

Pzdr

Awatar użytkownika
PAKO
Kontakt:

Post autor: PAKO » pt lis 26, 2010 08:49

to dzwonienie to spalanie stukowe kolego a ta dziwna praca silnika to pewnie masz zalewana swiece i nie pali ci na jeden gar.... mierzyłeś kompre? sprawdz świece i cewki

kosiniak

Post autor: kosiniak » pt lis 26, 2010 12:04

stukowe w seryjnej emce? hehehe, jakos nie wierze :) Pako to ze u Ciebie stukalo, nie znaczy ze w serii tez bedzie stukac, tam spokojnie starczy wachy :) Zreszta to co napisales to jedno wyklucza drugie :) Albo za duzo albo za malo wachy, zdecyduj sie :)

Awatar użytkownika
PAKO
Kontakt:

Post autor: PAKO » pt lis 26, 2010 12:56

kosiniak pisze:stukowe w seryjnej emce? hehehe, jakos nie wierze :) Pako to ze u Ciebie stukalo, nie znaczy ze w serii tez bedzie stukac, tam spokojnie starczy wachy :) Zreszta to co napisales to jedno wyklucza drugie :) Albo za duzo albo za malo wachy, zdecyduj sie :)
swiece zalewane olejem :mrgreen: czy sie myle??

Camil
Auto: e36s54
Kontakt:

Post autor: Camil » pt lis 26, 2010 13:09

Jakim znowu olejem? Mylisz sie.

kosiniak

Post autor: kosiniak » pt lis 26, 2010 13:49

jak zalewa to za duzo wachy a jak za duzo wachy to nie stuka :) U ciebie cewki byly slabe i pewnie na wyzszych obrotach zdumchiwalo iskre? zgadza sie? objaw mailes taki ze jak gaz w podloge to przerywal i cos jakby stukalo?

Hubert_e36
Kontakt:

Post autor: Hubert_e36 » pt lis 26, 2010 16:31

kosiniak pisze:objaw mailes taki ze jak gaz w podloge to przerywal i cos jakby stukalo?
u mnei przy ruszaniu raz na jakis czas cos tak jakby stukalo zadko ale zdarza sie i to na niskich obrotach , na wolnych chodzi idealnie rowno , wiec pewnie czasem ktoras cewka niedomaga :?:

kosiniak

Post autor: kosiniak » pt lis 26, 2010 16:49

nie wiem :) nie wiem co to za stukanie, ale nie wydaje mi sie zeby to bylo przerywanie zwiazane z brakiem iskry, szcegolnie przy ruszaniu :) swiece masz nowe?

Hubert_e36
Kontakt:

Post autor: Hubert_e36 » pt lis 26, 2010 16:59

tak swiece pare dni temu zmienilem , stare byly w okropnym stanie :-) po zmianie odczulem tylk raz takie cos i narazie spokoj :razz: jutro wyprowadze z garazu i przejade sie do rozana do sklepu i zobaczymy bo juz tydzien stoi :-D

ODPOWIEDZ